terug naar Recepten


Kransekake

Benodigdheden:

- 500 gram amandelen fijn gemalen
- 50 gram poedersuiker
- 4 eiwitten

Het in vorm spuiten van de ringen kan in speciale ronde platte mallen gedaan worden. Er staan leuke plaatjes op internet en zelfs YouTube filmpje.

Voor glazuur:

- 1 eiwit
- 3 dl poedersuiker

Amandelen en suiker en eiwit zijn nodig om deze taart die uit wel 18 ringen kan bestaan te bakken.
De ringen worden kegelvormig opgestapeld. De koek is taai en zacht.
Een hoorn des overvloeds kan je er in zien. Versnaperingen en vlaggetjes en glazuur op de ringen worden toegevoegd. Al naar behoefte van de gelegenheid waarvoor het is bedoeld.
Bij Kerst, bruiloften, nieuw jaar, doopfeesten, verjaardagen of jubilea kan het worden aangeboden en gegeten.

Het kan buiten de koeling worden bewaard en de taart ziet er feestelijk uit.

Ans Ottema
januari 2016

 

taart

terug naar Recepten