terug naar Recepten


Härjedalskaka

Ingrediënten

2,5 dl suiker
2 eieren
4,5 dl tarwebloem
4 theelepels vanillesuiker
1 eetlepel bakpoeder
1 mespunt zout
175 gram boter (gesmolten)
3 dl zure room

 

Vulling

1 dl suiker
1 eetlepel gemalen kaneel

 

Doe als volgt

1. Zet de oven op 175 graden.
Klop suiker en eieren luchtig in een kom.

2. Meng tarwebloem, vanillesuiker, bakpoeder en zout en roer het mengsel samen met de boter en zure room.
Roer snel tot een glad beslag.

3. Doe 1/3 van het beslag in een ingevette en met paneermeel bestrooide bakvorm van circa 1,5 liter.

4. Vulling.
Meng suiker en kaneel in een schaal.
Strooi 1/3 over het deeg.
Herhaal dit vanaf punt 3 tweemaal.

5. Bak de cake in het midden van de over gedurende 45 tot 50 minuten.

Veel succes!
Tilly Jansen

links op de foto ziet u Kanelrutor, rechts dit heerlijke Härjedalskaka

kaneelruiten

kaneelruiten


terug naar Recepten